Klasika ve stylu jalovce

21. listopad 2017 18:00

Negroni, Gin Fizz, Red Snapper, Tom Collins, Gimlet, Vesper, Martinez… Na světě existuje více klasických koktejlových receptur z ginu než z jakékoli jiné báze. Gin barmany prostě baví. 

Už od 20. let a éry amerických barů v Londýně. Jako koktejlová báze je totiž nesmírně bohatý. Kromě své základní složky, jalovce, může obsahovat stovky dalších ingrediencí. Koriandr, citronovou trávu, černý pepř, mandle, lékořici, levanduli nebo třeba okurku a růži. Dva stejné giny nenajdete. S ginem za barem prožijete nezapomenutelné dobrodružství. Také se konečně dozvíte, jestli pochází z Anglie, nebo Holandska, a zda má James Bond vždycky pravdu. A mnoho dalšího.

Přehlídka barev a chutí

Připravte své chuťové pohárky i fantazii na výjimečný zážitek! Na správnou vlnu vás naladí tematický welcome drink. Pod vedením zkušeného lektora si namícháte čtyři vybrané ikonické koktejly. Všechny je znáte, ale poprvé je uvidíte z druhé strany baru. Vyzkoušíte klasické triky i odvážné kombinace. Součástí každého kurzu je navíc řízená degustace dané báze, ale hlavně, v průběhu celého večera budete ochutnávat z naší “tajné skříně”, která obsahuje i to, co jinde v Čechách nenajdete. Nebudou chybět ani informace o výrobě a historii destilátu, včetně aktuálních trendů. Občerstvení je samozřejmostí.

Kurz se uskuteční v Barlife Akademii

Tipy a triky zkušených barmanů první kategorie. Nejoblíbenější značky a produkty. Speciality, které nejsou běžně v distribuci. Nové trendy, kterými dnes žijí insideři a zítra budou pulsovat nejen českou barovou scénou. Ochutnejte z pod pokličky toho nejlepšího ze světové nápojové gastronomie a poznejte, jak to žije na druhé straně baru. V prostorách a pod hlavičkou magazínu Barlife, exkluzivního dvouměsíčníku o nápojích a mixologii, který sleduje i udává trendy českého nápojového businessu a je nejčtenějším časopisem mezi profesionály.

Barmanské kurzy Barlife Akademie probíhají pod záštitou České barmanské asociace.

Kurzem vás provede Jakub Vinš

Po studiu střední hotelové školy se Jakub vydal na dráhu profesionálního barmana. Od roku 2011 pracuje v pražském Bugsy’s Baru a patří mezi lektory v Barlife Akademii. Zkušenosti má i z řady dalších českých barů a profesionálních kurzů – například z Bar Academy, barmanské školy Romana Uhlíře nebo 1. české barmanské akademie Miloše Trettera. Aktivně se účastní barmanských soutěží již od roku 2011.

Přehled termínů kurzu "Klasika ve stylu jalovce"

21. listopad 2017 18:00 - 21:00
2 299 Kč

Kurz obsahuje: 1 x welcome drink, 4 x koktejl, 3 x degustační vzorek dané báze, min. 3 x degustace alkoholu z tajné skříně a čerstvé plněné bagety. Neomezené nealko, káva, čaj a Red Bull. Každý účastník navíc dostane dárkový voucher na vstupenku dle vlastního výběru na Rumfest nebo Ginfest by Barlife v roce 2018.  

Barlife Akademie
Na Šťáhlavce 16, Praha 6

objednáme Vám odvoz

občerstvení

barmanské vybavení

Kurzy, které by vás mohly zajímat

Život začíná ve čtyřiceti
Život začíná ve čtyřiceti